Hjertescanning af nyfødte

Som den eneste private scanningsklinik i Jylland tilbyder Aalborg Scanningshus hjertescanning af nyfødte. Fra 1/7-2021 kan du få foretaget en strukturel scanning af din babys hjerte ved en autoriseret og certificeret jordemoder og sonograf med stor erfaring i hjertescanning af nyfødte.

Mette fra hjertescanning.nu vil fremover være at finde hos Aalborg Scanningshus to dage hver måned. En konsultation hos hjertescanning.nu varer 1 time og indeholder udover hjertescanningen en barselskonsultation efter jeres behov. Selve hjertescanningen tager en halv time, og langt de fleste nyfødte babyer falder i søvn i forbindelse med scanningen.

Mette har startet hjertescanning.nu, fordi man i graviditeten ikke kan diagnosticere alle hjertemisdannelser. I Danmark diagnosticeres 89 % af de alvorlige og ca. 25 % af de lettere hjertesygdomme i løbet af graviditeten.

På tidspunktet for gennemscanningen i graviditetens 20. uge er fosterets hjerte kun ca. halvanden centimeter stort, og fosterets kredsløb er indrettet, så det kan kompensere for flere hjertemisdannelser, der derfor kan være vanskelige at opdage. Fosterets leje, moderkagens placering og mors BMI kan også gøre det vanskeligt at opdage hjertemisdannelser hos fosteret.

Ved nogle uopdagede hjertemisdannelser, som f.eks. forsnævret hovedpulsåre, kan det nyfødte barn gennem flere uger komme i mistrivsel og gennemgå et langt og belastende udredningsforløb, før sygdommen diagnosticeres. I andre lettere tilfælde, som ved en to-fliget aortaklap (ca. 1 % af befolkningen), kan der i voksenlivet komme akutte alvorlige sygdomssymptomer, hvis den to-fligede klap ikke er opdaget tidligere.

I dag findes ikke i offentligt regi et tilbud om hjertescanning af nyfødte. Mette tilbyder derfor en scanning, der kan give mere viden om dit barns hjerte. Ved mistanke om strukturel hjertesygdom henvises I relevant.

I juli, August og September 2021 er der et særligt åbningstilbud hos Aalborg Scanningshus, hvor du kan få en barselskonsultation med hjertescanning for 1500 kr. (normalpris 1900 kr.)

Hvis mor er medlem af Sygeforsikringen ’danmark’, ydes et tilskud på 300 kr.

Bookes ved at ringe på 50201620, sende os en mail til info@aalborgscanningshus.dk eller ved at booke direkte hos Mette på hjertescanning.nu.

Bestil scanning

Bestil din scanning her