Kønsscanning – hvornår og hvordan

Er du gravid, og ønsker du at kende barnets køn? Så har du mulighed for at booke en kønsscanning hos Aalborg Scanningshus, som allerede fra 14+0 kan fastslå barnets køn. Vi tilbyder selvfølgelig kønsgaranti, hvilket hos os betyder at I får en ny gratis omscanning, såfremt barnets køn ikke kan fastslåes ved første kønsscanning.

Kom gerne med en fyldt blære, da blærens placering tæt på livmoderen kan medvirke til at livmoderen er nemmere at scanne på, og I kan få finere billeder af babyen. Det kan også være en god ide at spise og drikke lidt sukkerholdigt inden scanningen, så babyen er aktiv og vågen. Til en kønsscanning skal vi have flere forskellige vinkler på babyens køn, og det får vi nemmest hvis baby er vågen.

Scanningen koster 500 kroner, og er uden nogen former for meromkostninger. En eventuel omscanning er således med I prisen, og det samme er naturligvis også jeres billeder, som I modtager både I fysisk printet form og digitalt.

Kønsscanning kan både være en helt privat oplevelse mellem dig og din partner, men det kan også være en familiebegivenhed, hvis I ønsker det. I må derfor meget gerne tage pårørende med til kønsscanningen, ligesom I også må filme og tage billeder.

• Ekspertise: Hos Aalborg Scanningshus har vi udført flere tusinde kønsscaninger, og vi har en fejlprocent på 0.

• Kønsgaranti: gratis omscanning, hvis vi ikke kan fastslå kønnet

• Vi forsøger altid at få fine videoer og profilbilleder af babyen samtidig med kønsscanningen

• Babys trivsel: Udover køn og fine billeder, tilbyder vi altid at lytte til babyens hjertelyd og vurdere babyens vægt, så vi kan se om den vokser som den skal.

5.0 ud af 5.0 - 79 stemmer

facebook.com/aalborgscan/

Ea Louise Schwandt
Ea Louise Schwandt
Læs mere
Den beste private scanningsoplevelse jeg nogensinde har været til. Sød, omsorgsfuld og imødekommende fra start til slut. Jeg lægger gerne mine penge her for private scanninger. 🤩❤️
Amanda Sørensen
Amanda Sørensen
Læs mere
Fantastisk oplevelse, med en masse omsorg og tryghed under hele scanningen - kæmpe oplevelse 👶🏼💙
Lília Monteiro
Lília Monteiro
Læs mere
jeg har haft 3 scanninger her, i den 1., 2. ou 3. trimestre, og har altid mødt faglighed og tryghed. Kan stærkt anbefales.
Carina Juul Vadsager Vinther
Carina Juul Vadsager Vinther
Læs mere
til en hver tid vil jeg anbefale en gravid at besøge Agnethe til en scanning, hun er så sød dygtig og man føler sig tryg når man kommer hos hende. 🥰 tak Agnethe
Carina Juul Vadsager Vinther
Carina Juul Vadsager Vinther
Læs mere
Fantastisk oplevelse både til kønsscanning og 3D scanning 🙏🏽 helt klart et sted vi vil anbefale, og komme tilbage til👶🏻
Karoline Jensen
Karoline Jensen
Læs mere
Fantastisk oplevelse både til kønsscanning og 3D scanning 🙏🏽 helt klart et sted vi vil anbefale, og komme tilbage til👶🏻
Viola Marie Vinkel Munk
Viola Marie Vinkel Munk
Læs mere
Bedste service og oplevelse. Gode kvalitets billeder, og super kunde mindet vil anbefale dette sted til alle 👨‍👩‍👦
Viola Marie Vinkel Munk
Viola Marie Vinkel Munk
Læs mere
Agnete er den rareste kvinde Esben og jeg har mødt!! Vi elsker at være hos hende og hun er bare så god og naturlig👏🏻 Vi er helt vilde med Aalborg scanningshus🤰🏼👶🏻
Lea Andersen
Lea Andersen
Læs mere
Jeg har været til 4 scanninger ved Aalborg Scanningshus under den graviditet jeg har nu. Har ved alle 4 besøg fået en fantastisk behandling. Jeg har følt mig tryg og oplevet at der var plads og tid til mine spørgsmål eller undringer.
Lea Andersen
Lea Andersen
Læs mere
Vi kan på det varmeste anbefale Aalborg Scanningshus🥰 vi var der til køns scanning og havde en dejlig oplevelse. Sød og rar betjening i dejlige omgivelser 🥰
Tidligere
Næste
kønscanning kan bestemme barnets køn tidligt i graviditeten

Hvornår kan man få lavet en kønsscanning?

I Aalborg Scanningshus laver vi kønsscanning i hele graviditeten. Det tidligste, det er muligt at fastslå kønnet ved scanning er når baby er 14+0. På dette tidspunkt vejer baby ca 90 gram, og det kræver derfor et trænet øje og ekspertise ved scanneren, for at kunne fastslå kønnet så tidligt. Baby vokser uge for uge, og vil man gerne være sikker på, at kønnet kan ses, kan det være en fordel at vente en uge eller to. Dette kan især være aktuelt hvis den gravide har et højt BMI.

Har I ikke mulighed for at komme senere, eller er I bare alt for nysgerrige, så bestil alligevel en tid i uge 14. Vi har kønsgaranti, og hvis ikke vi kan se kønnet, får I en gratis omscanning. 

Hvad hvis man ikke kan se kønnet?

Nogle gange, er det ikke muligt at se kønnet, selvom man kommer på det rette tidspunkt. Det kan fx være, hvis baby ligger med krydsede ben, eller har navlesnoren foran kønnet.

I disse tilfælde vil vi prøve at få baby til at flytte sig, ved at den gravide kommer op at hoppe, drikker koldt vand og ryster lidt med maven. Hvis vi slet ikke kan få baby til at flytte sig, bliver vi nødt til at ses en anden dag, eller senere på dagen, hvis det kan lade sig gøre. Denne omscanning er uden beregning, og en del af vores kønsgaranti 🙂

I langt de fleste tilfælde lykkes kønsscanningen, og I får barnets køn at vide. Vi har en meget lav fejlprocent på kønsscanninger, men vi kan selvfølgelig aldrig garantere 100 % at vi har set rigtigt. Alle mennesker ser forskellige ud, og dette gælder også kønsdelene. Dog kigger vi altid fra flere forskellige vinkler, og er først tilfredse, når vi har skarpe og klare billeder af kønnet fra flere vinkler.

I skal derfor forsøge at tænke det som en bonus, hvis vi vil se baby igen til en genscanning – vi vil hellere give jer en god service, end et forkert svar!

Vi forsøger så vidt muligt at tilbyde omscanning samme dag, men i nogle tilfælde kan det være en fordel at vente nogle dage, og lade baby vokse sig lidt større. Dette aftaler vi i fællesskab.

Hvad kan jeg selv gøre, for at få en god kønsscanning?

Vi vil altid gerne se babyen fra flere forskellige vinkler, for at blive så sikre som muligt, og det kræver, at baby er med på at flytte lidt rundt. For at optimere chancerne for det, anbefaler vi at du som gravid spiser og drikker ca 1/2 time inden du skal ind til scanning. Vi ser også meget gerne, at du kommer med en fyldt blære, da blæren er med til at skubbe livmoderen lidt op, så det er nemmere at se babyen.

Hvad får jeg med til kønsscanning?

Selve scanningen varer ca. 20 minutter, alt efter hvor samarbejdsvillig baby er 🙂 Vi ser kønnet fra flere forskellige vinkler, og til denne scanning er det selvfølgelig kønnet der får mest fokus. Men vi forsøger altid også at få et sødt billede af babyen i profil. Derudover måler vi babyens hoved, mave og lårben, og laver en vækstrapport til jer, så I kan se, at baby vokser som den skal. I får udvalgte billeder med hjem på print, og vi sender alle billederne på et link til jeres mail 🙂

Må jeg tage gæster med?

Ja! Alle er velkomne til scanningen, og søskende og bedsteforældre har ofte stor glæde af at deltage. Der er ingen begrænsning på, hvor mange gæster I tager med, men kommer I rigtig mange, må I meget gerne give besked på forhånd 🙂

Må vi filme og tage billeder?

Meget gerne. Alle billeder som vi tager på scanneren, får I. Men hvis I gerne vil have billeder af selve scanningssituationen, er I meget velkomne til at tage billeder. I må også gerne have nogen med på telefonen eller facetime under scanningen. Scanningen er jeres hyggelige tid med baby, og I må dele den med lige dem I ønsker.

Hvad koster det?

En kønsscanning koster 500 kr. inkl en evt omscanning, i de tilfælde hvor vi ikke kan se kønnet ved første scanning. Scanningen varer ca. 15-20 minutter. (Obs: weekend, helligdage og efter kl. 16: +100 kroner)

Svar på nogle af de mest stillede spørgsmål

Hvilke scanningsmuligheder er der hos Aalborg Scanningshus?

Aalborg Scanningshus tilbyder forskellige graviditetsscanninger, inklusiv kønsscanninger, 3D/4D-scanninger og tidlige graviditetsscanninger.

Hvordan bestiller jeg en scanning hos Aalborg Scanningshus?

Book online via hjemmesiden, ring 50201620, send en e-mail, en besked på Facebook Messenger eller kontakt os på Instagram.

Hvilket udstyr anvendes til scanningerne?

Aalborg Scanningshus bruger GE Voluson E10, en topmoderne ultralydsmaskine, der giver skarpe billeder fra uge 5 til terminen.

Hvilken baggrund og ekspertise har Aalborg Scanningshus’ personale?

Agnethe Mørch, uddannet jordemoder med 8 års erfaring i graviditetsscanninger, udfører scanningen. Hun har også deltaget i flere kurser og specialtræninger indenfor graviditetsscanninger.

Hvad koster en scanning hos Aalborg Scanningshus?

Priser varierer, men en almindelig 2D-scanning koster 500 kroner, og en 3D/4D-scanning starter fra 1000 kroner.

Har I klippekort eller scanningspakker?

Ingen klippekort, men der er mulighed for at købe scanninger som en pakke for at spare penge og sikre passende tidspunkter.

Hvor hurtigt kan jeg få en tid?

Tider kan variere, men klinikken forsøger at åbne ekstra tider ved behov. Ring for fleksible muligheder, herunder hverdage, helligdage, morgen, middag og aften.

Får jeg billeder med hjem, og koster det ekstra?

Ja, både printede og digitale billeder er inkluderet i prisen. Download den gratis app Tricefy for Patients for at tilgå dine billeder efterfølgende.

Hvor er klinikken placeret?

Fra den 1. april 2023 er adressen Adjunktvej 4, 9000 Aalborg. Klinikken ligger i et villakvarter nær motorvej 26, og der er gratis parkering. Bus nr. 13 og andre busser stopper i nærheden.

Kan jeg medbringe gæster og børn til scanningen?

Ja, pårørende og børn er velkomne til at deltage i scanningen og opleve teknologien og de realistiske 3D-billeder.

Hvor lang tid tager en graviditetsscanning, og er der ventetid?

Scanninger varierer fra 15 minutter til 30-60 minutter, afhængigt af scanningstypen. 99% af scanningerne starter til den aftalte tid, men kort ventetid kan forekomme i visse tilfælde.

Er der studierabat?

Ja, 10% studierabat tilbydes for enkeltstående scanninger, hvis enten mor eller far er studerende. Medbring gyldigt studiekort.

5.0 ud af 5.0 - 79 stemmer

facebook.com/aalborgscan/

Ea Louise Schwandt
Ea Louise Schwandt
Læs mere
Den beste private scanningsoplevelse jeg nogensinde har været til. Sød, omsorgsfuld og imødekommende fra start til slut. Jeg lægger gerne mine penge her for private scanninger. 🤩❤️
Amanda Sørensen
Amanda Sørensen
Læs mere
Fantastisk oplevelse, med en masse omsorg og tryghed under hele scanningen - kæmpe oplevelse 👶🏼💙
Lília Monteiro
Lília Monteiro
Læs mere
jeg har haft 3 scanninger her, i den 1., 2. ou 3. trimestre, og har altid mødt faglighed og tryghed. Kan stærkt anbefales.
Carina Juul Vadsager Vinther
Carina Juul Vadsager Vinther
Læs mere
til en hver tid vil jeg anbefale en gravid at besøge Agnethe til en scanning, hun er så sød dygtig og man føler sig tryg når man kommer hos hende. 🥰 tak Agnethe
Carina Juul Vadsager Vinther
Carina Juul Vadsager Vinther
Læs mere
Fantastisk oplevelse både til kønsscanning og 3D scanning 🙏🏽 helt klart et sted vi vil anbefale, og komme tilbage til👶🏻
Karoline Jensen
Karoline Jensen
Læs mere
Fantastisk oplevelse både til kønsscanning og 3D scanning 🙏🏽 helt klart et sted vi vil anbefale, og komme tilbage til👶🏻
Viola Marie Vinkel Munk
Viola Marie Vinkel Munk
Læs mere
Bedste service og oplevelse. Gode kvalitets billeder, og super kunde mindet vil anbefale dette sted til alle 👨‍👩‍👦
Viola Marie Vinkel Munk
Viola Marie Vinkel Munk
Læs mere
Agnete er den rareste kvinde Esben og jeg har mødt!! Vi elsker at være hos hende og hun er bare så god og naturlig👏🏻 Vi er helt vilde med Aalborg scanningshus🤰🏼👶🏻
Lea Andersen
Lea Andersen
Læs mere
Jeg har været til 4 scanninger ved Aalborg Scanningshus under den graviditet jeg har nu. Har ved alle 4 besøg fået en fantastisk behandling. Jeg har følt mig tryg og oplevet at der var plads og tid til mine spørgsmål eller undringer.
Lea Andersen
Lea Andersen
Læs mere
Vi kan på det varmeste anbefale Aalborg Scanningshus🥰 vi var der til køns scanning og havde en dejlig oplevelse. Sød og rar betjening i dejlige omgivelser 🥰
Tidligere
Næste