Tidlig scanning – Tryghedsscanning

Tidlig scanning (6+0-13+6)

Er der liv? Sidder graviditeten som den skal? Og er der en eller to små mennesker på vej? Spørgsmål som disse begynder at melde sig i dagene efter den positive graviditetstest. Fra 7+0 udvendigt og 6+0 ved indvendig scanning, kan vi se efter disse ting ved en scanning hos os.

Hovedfokus ved denne scanning er ofte at se, om der er et lille hjerte der slår. Det er utroligt livsbekræftende og rørende at se et lille fosterhjerte banke af sted, især når det er noget man har ventet længe på! Når først man har set hjertet slå, er der større chance for at resten af graviditeten går godt. Jo senere man har set hjerteblink, jo bedre. Bedste odds, er hos dem der har set hjerteblink efter uge 8+0.

Hos Aalborg Scanningshus følger vi de officielle anbefalinger, der læner sig op af den nyeste forskning. Dette betyder bl.a. at vi ikke lytter hjertelyd på fostre, der er under 12 uger gamle. Dette skyldes, at den type ultralyd man bruger til at danne lyd med – doppler – er noget kraftigere end den almindelige, billeddannende ultralyd. Derfor laver vi i stedet små klip af hjertet der slår, så vi alle kan se det fine lille mirakel.

I de første uger, ligger babyen helt stille og vokser dag for dag. Efter uge 8, kan man være heldig at se en baby med en masse spræl i! For at optimere chancerne for dette, anbefaler vi at den gravide spiser lidt sukkerholdigt ca 15-30 minutter inden scanningen. Det er et sundhedstegn med en aktiv baby, men det betyder ikke, at baby ikke er sund og rask hvis den ligger stille i maven. Babyer bruger meget tid på at sove, og sandsynligheden for at fange baby midt i en lur er derfor ret stor 🙂

Tidlig scanning er en almindelig 2D-scanning, hvor vi ser fosteret i de traditionelle sorthvide scanningsfarver. Vi ser efter hjerteblink, antal fostre, og sikrer os at graviditeten sidder rigtigt. Vi kan også fastslå terminen ud fra babyens størrelse på scanningstidspunktet. Man kan normalvis ikke se misdannelser på dette tidspunkt, og kønnet er ikke udviklet nok til at det kan ses. Men efter uge 8 kan vi være heldige at se et foster i fuld aktivitet, og uge for uge vokser arme og ben, og fosteret begynder mere og mere at ligne en baby. Det er også muligt at bestille en 3D/4D-scanning i dette tidlige stadie af graviditeten. For at få det maksimale ud af denne oplevelse, anbefaler vi først dette fra uge 9, alt efter hvad man forventer at se på scanningen.

Tidlig scanning anbefaler vi fra uge 6+0-13+6, og den inkluderer vækstrapport af fosterets vægt indtil nu, små livesekvenser, samt billeder på print.

Scanningen koster 500 kr., og varer ca. 15 minutter.

(Scanningen kan også indgå som en del af vores scanningspakker).

Bestil scanning

Bestil din scanning her