Test for single page

Tredimensionelt og som video

Vil I gerne se baby tredimensionelt, er det en 3D/4D-scanning, I skal vælge. Her ser vi på baby i både 2D, 3D og 4D, hvor 4D er videoklip i 3D. Det kan for eksempel være at baby gaber eller smiler – og det kan vi være heldige at fange i små videoklip til jer. En fantastisk rørende oplevelse at se jeres lille baby ”live” imens den ligger og hygger sig inde i maven.

Vi vil altid forsøge at få gode ansigtsbilleder, men det er ikke altid, baby ligger godt – så forsøger vi at vende og dreje på mor – det kan også være du skal op og hoppe lidt, for at få baby til at bevæge sig. Der kan dog være situationer, hvor vi ikke kan gøre ret meget ved babys position. Hvis moderkagen fx ligger lige foran ansigtet, hvis der er meget lidt fostervand, eller hvis babys hoved er så langt nede i bækkenet at halvdelen af ansigtet er skjult – så er det svært at tage gode billeder! For at optimere chancerne for at få gode 3D/4D-billeder, anbefaler vi:

  • graviditetsuge 26-32
  • fyldt blære
  • spist og drukket max 1/2 time inden scanningen (for at sikre os at baby er vågen, og let at få til at flytte rundt)

Hvis vi ikke får babys ansigt at se, gælder vores garanti, og vi booker en ny tid til jer, til genscanning, uden beregning.

Den helt rigtige profil

Nogle babyer præsenterer sig utroligt flot i 3D, og laver smukke virkelighedstro billeder. Andre babyer gemmer sig mere bag moderkagen og arme/ben, og er sværere at tage billeder af. Vi gør altid vores ypperste for at få de bedste billeder til jer, og vores udstyr er det absolut nyeste på markedet.

Er du nervøs for, om vi kan tage gode billeder af netop din baby, anbefaler vi, at I kommer i de tidlige uger 26-28, for at optimere chancerne for at en evt genscanning vil lykkes. Jo større baby er, jo sværere er det for den at flytte sig rundt i maven. Til gengæld udvikler baby sig mere og mere uge for uge, så det er altid en balancegang at finde den bedste uge for 3D.

En uge, der generelt er god for alle, er graviditetsuge 28. Her er baby tilpas stor til at den ligner en færdig baby, og har udviklet karakteristiske ansigtstræk. Samtidig er den endnu ikke så stor, at den ikke har plads til at bevæge sig, hvis den ligger dårligt for at få taget billeder.

3D er en fantastisk måde at knytte sig til sit barn. Her vil man ofte kunne genkende ansigtstræk fra sig selv eller sin partner – eller måske bedsteforældres næse eller mund. Store søskende har ofte også stor glæde af at se baby på denne mere håndgribelige måde.

Hos Aalborg Scanningshus har vi tre typer 3D/4D-scanninger:

  • Lille (1/2 time) 1000 kr.
  • Luksus (45 minutter, og dermed med ekstra god tid til at lave gode billeder) 1250 kr. (Mulighed for tilskud fra Sygeforsikring Danmark)
  • Stor (60 minutter, og er inkluderet en gennemscanning af alle babys organer) 1500 kr. (Mulighed for tilskud fra Sygeforsikring Danmark)

Se mere eventuelt på Priser og scanningspakker

Her kan du læse svar på nogle ofte stillede spørgsmål:

Hvilke typer scanninger kan man få foretaget hos Aalborg Scanningshus?

Hos Aalborg Scanningshus udfører vi alle typer graviditetsscanninger. Vores speciale er kønsscanninger, 3D/4D-scanninger og tidlige graviditetsscanninger.

Hvordan booker jeg en tid til scanning hos Aalborg Scanningshus?

Du kan booke på flere forskellige måder. Enten kan du booke online via vores bookingsystem på hjemmesiden. Har du brug for råd og vejledning før du booker, eller foretrækker du blot at booke telefonisk, er du også meget velkommen til at ringe på 50201620, så hjælper vi dig med at booke den helt rigtige tid. Du kan også sende os en mail, messengerbesked eller kontakte os på Instagram.

Hvilken erfaring og ekspertise har personalet hos Aalborg Scanningshus?

Hos Aalborg Scanningshus bliver I scannet af Agnethe Mørch, der er uddannet jordemoder, og har arbejdet med graviditetsscanninger i 8 år. Agnethe har gennemgået mange kurser og specialtræninger indenfor graviditetsscanninger, og har med sin baggrund fra jordemoderverdenen en solid vide nom graviditet og fødsler. I får således altid en fagligt velfunderet scanning, der baserer sig på den nyeste viden og årelang erfaring.

Hvilket scanningsudstyr bruger I?

Hos Aalborg Scanningshus scanner vi med den nyeste ultralydsmaskine fra GE, Voluson E10. Som den eneste klinik i Jylland har vi valgt at investere i denne helt nye high-end ultralydsscanner. Forskellen på billederne man for foretaget her på klinikken kontra sygehuset eller andre klinikker er mærkbar – vi tilbyder knivskarpe billeder helt fra graviditetsuge 5 til terminen. De fleste scanninger man får foretaget på sygehuset, og på andre klinikker, vil være på E8 maskiner, der er 10-15 år gamle. Da vores scanner er den nyeste på markedet, og vi bestiller nye opdateringer til den hvert år, kan vi altid sikre jer de bedst mulige billeder.

Hvad er priserne for en scanning hos Aalborg Scanningshus?

Priserne varierer efter type og længde på scanningen. Men generelt koster en almindelig 2D-scanning (“sort/hvid”-scanning) 500 kroner for 15-20 minutter, hvilket både gælder tidlige scanninger, tryghedsscanninger og kønsscanninger. En 3D/4D-scanning koster fra 1000 kroner. 

Tilbyder I studierabat?

Ja, vi tilbyder 10 procent studierabat på alle scanninger, hvis enten mor eller far er studerende. I skal blot medbringe et gyldigt studiekort.u003cbru003eRabatten gælder, når man køber sine scanninger enkeltvis, og ikke når man køber en scanningspakke, da man I forvejen får en fin rabat ved at købe pakken u0026#x263a;

Tilbyder I klippekort eller scanningspakker?

VI tilbyder ikke klippekort, men man har mulighed for at købe sine scanninger som en samlet pakke, hvis man på forhånd ved at man gerne vil have foretaget mere end én scanning på en privat klinik. På den made kan I spare penge, og er samtidig sikret en tid der passer ind I jeres program. Vi har tre forskellige pakker, læs mere om disse her på hjemmesiden.

Hvor lang tid tager en graviditetsscanning? Er der ventetid?

Der er afsat ca. 15 minutter til de små scanninger, og mellem 30-60 minutter til 3D-scanningerne, alt efter hvilken scanningstype I har valgt. Nogle scanninger tager lidt længere tid end planlagt, andre gange kan man opleve at det går hurtigere. u003cbru003eu003cbru003eDer er normalt ikke ventetid hos Aalborg Scanningshus, men der kan selvfølgelig forekommer uventede fund under en  scanning, der kræver mere tid end vanligt, hvis en gravid skal henvises til sygehuset, eller vejledes om noget specifikt vi opdager under scanningen. I disse tilfælde kan der forekomme kort ventetid. Men vi er rigtig stolte af at 99 procent af alle vores scanninger starter til den aftale tid.

Hvor hurtigt kan man få en tid?

I nogle perioder er der rigtig travlt på klinikken, men jeg forsøger at åbne flere tider så snart der er behov for det. Det kan derfor være en god ide at ringe til os, hvis I ikke kan finde en tid, der passer ind I jeres dagligdag. Vi er super fleksible, og har som den eneste klinik åbningstider både hverdag, helligdage, morgen, middag og aften u0026#x263a; Oftest er det således muligt at få en tid samme dag, hvis det ønskes.

Får jeg billeder med hjem? Koster det ekstra?

Ja! I får altid printede billeder med hjem fra jeres scanning, antallet afhænger af scanningstypen. Derudover har vi som den eneste klinik valgt at have samarbejde med fildelingstjenesten Tricefy, så vi kan tilbyde vores kunder at sende billederne til jer digital via mail og sms, og I har mulighed for at downloade den gratis app Tricefy for patients, hvor I kan tilgå jeres billeder efterfølgende.u003cbru003eBillederne er med i prisen, både de fysiske billeder og de digitale. Appen er også gratis at bruge.u003cbru003e

Hvor ligger klinikken?

Pr. 1. April 2023 er klinikkens nye adresse Adjunktvej 4, 9000 Aalborg. Klinikken ligger I et hyggeligt villakvarter med gratis og nem parkering lige udenfor døren. Klinikken ligger tæt ved motorvejsfrakørsel 26, og tilgåes således super nemt med bil . Er I med bus, stopper bus nr 13 få hundrede meter fra klinikken, ligesom mange busser stopper ved Grønlands torv, der ligger 600 meter fra klinikken.

Må jeg tage gæster med til scanningen? Hvad med børn?

I er meget velkomne til at medbringe pårørende, hvad enten det er familie eller venner. Børn er også meget velkomne, og får ofte en rigtig god oplevelse ved at være med til scanning af det nye familiemedlem. Både børn og ældre generationer fascineres af teknologien og de virkelighedstro billeder man for eksempel kan fremstille med 3D.