Tidlig scanning/tryghedsscanning

Det tidligste blik man kan få ind i babyhulen er en tidlig scanning. Her kan vi fra 6+0 kigge ind til baby, og se hvordan udviklingen har været indtil nu. Vi kan måle på babyen, og vurdere hvor langt I er i graviditeten, og vi kan komme med et foreløbigt bud på terminsdatoen. Vi kan se, om graviditeten ligger som den skal – inde i livmoderen – og om der er et eller flere fostre!

Derudover kan vi selvfølgelig se, om der er et lille hjerte der slår. Det er utroligt livsbekræftende og rørende at se et lille fosterhjerte banke af sted, især når det er noget man har ventet på, og glædet sig til. Når man har set hjerteblink, er der mellem 95-98 procent chance for at resten af graviditeten går godt. Jo senere man har set hjerteblink, jo bedre. Bedste odds, er hos dem der har set hjerteblink efter uge 8+0.

Hos Aalborg Scanningshus følger vi de officielle anbefalinger, der læner sig op af den nyeste forskning. Dette betyder bl.a. at vi ikke lytter hjertelyd på fostre, der er under 12 uger gamle. Dette skyldes, at den type ultralyd man bruger til at danne lyd med – doppler – er noget kraftigere end den almindelige, billeddannende ultralyd. Derfor laver vi i stedet små klip af hjertet der slår, så vi alle kan se det fine lille mirakel.

I de første uger, ligger babyen helt stille og vokser dag for dag. Efter uge 8, kan man være heldig at se en baby med en masse spræl i! For at optimere chancerne for dette, anbefaler vi at den gravide spiser lidt sukkerholdigt ca 15-30 minutter inden scanningen. Det er et sundhedstegn med en aktiv baby, men det betyder ikke, at baby ikke er sund og rask hvis den ligger stille i maven. Babyer bruger meget tid på at sove, og sandsynligheden for at fange baby midt i en lur er derfor ret stor 🙂

Denne scanning anbefaler vi fra uge 6+0-13+6, og hos Aalborg Scanningshus inkluderer en tidlig scanning vækstrapport af fosterets vægt indtil nu, små livesekvenser, samt billeder på print.

Scanningen koster 500 kr., og varer ca. 15 minutter. Scanningen kan endvidere indgå som en del af vores scanningspakker.

Bestil scanning